Σε βαθιά απελπισία ο Ερντογάν εκβίασε τις ΗΠΑ ότι θα πάει να αγοράσει από αλλού αεροπλάνα

Σε βαθιά απελπισία ο Ερντογάν εκβίασε τις ΗΠΑ ότι θα πάει να αγοράσει από αλλού αεροπλάνα

Στην υπόθεση της προμήθειας βομβαρδιστικών F-35 από τις ΗΠΑ, την οποία το Κογκρέσο επιχειρεί να μπλοκάρει, επανήλθε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στέλνοντας μήνυμα στην Ουάσιγκτον να μην αναγκάσει την Άγκυρα «να χτυπήσει άλλες πόρτες».

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε την αμερικανική κυβέρνηση να σεβαστεί τη σχετική συμφωνία, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Λέμε πως οι ΗΠΑ είναι ο στρατηγικός μας εταίρος (σ.σ. όταν δεν τη βρίζουμε χυδαία ότι υποστηρίζει τρομοκράτες και θέλει να μας ανατρέψει). Όμως ο στρατηγικός εταίρος δεν θα πρέπει να μας προτείνει να χτυπήσουμε άλλες πόρτες (σ.σ. δηλαδή τους Ρώσους, τους νέους φίλους μας)».

Πρόσθεσε δε με νόημα, πως «δεν μας ενδιαφέρει τι λέει η Γερουσία (σ.σ. εδώ εάν την είχαμε θα τους είχαμε φυλακίσει ως γκιουλενιστές). Μας ενδιαφέρει μόνο ένα πράγμα (σ.σ. οι προμήθειες των F-35)».

Υπενθύμισε πως το ζήτημα είχε ήδη συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και προειδοποίησε:

«Αν είμαστε στρατηγικοί εταίροι, τότε οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να κάνουν νομικά λάθη σ’ αυτό το θέμα (σ.σ. διότι θα τους δικάσουμε στην τουρκική δικαιοσύνη)».

Πόσο απελπισμένος μπορεί να είναι άραγε αυτός ο άνθρωπος;

Πηγή: tribune.gr