Το ΜΑΡΟΚΟ στην ΠΙΕΡΙΑ

Το ΜΑΡΟΚΟ στην ΠΙΕΡΙΑ

Το ΜΑΡΟΚΟ στην ΠΙΕΡΙΑ

Μετά από Πρόσκληση του 100Plus προς την Πρεσβεία του Βασιλείου του Μαρόκου, επισκέφτηκε ανεπίσημα την Πιερία όπου και ξεναγήθηκε – ενημερώθηκε από τις 14 έως 16 Δεκεμβρίου του 2017, η Σύμβουλος της Πρεσβείας κα Aicha Sinaceur.

Αναλυτικότερα:

  • Επίσκεψη της Συμβούλου στην Κονταριώτισσα του Δήμου Δίου – Ολύμπου όπου την υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κα Παρασκευή Νάτσιου.

Η κα Aicha Sinaceur ενημερώθηκε για:

01. Τα ακτινίδια, τρόπους και στάδια παραγωγής τους, στρεμματική απόδοση, αγορές όπου εξάγονται, τιμές πώλησης αλλά και για την δυναμική του Νομού Πιερίας στην παραγωγή των ακτινιδίων πανελλαδικά.

02. Την Αερολέσχη Πιερίας με έδρα την Κονταριώτισσα και έτος ίδρυσης το 1985, από τον Πρόεδρο της κο Αστέρη Χαρίση.

03. Την καλλιέργεια και τα στάδια της παραγωγής σαλιγκαριού από τον παραγωγό κο Κώστα Τσιλίκα.

4. Τους ελαιώνες τύπου γραμμική παλμέτα αλλά και τους αμπελώνες παραγωγής κρασιού με ονομασία προέλευσης asteri της Οικογένειας Μάνου, από τον κο Νίκο Μάνο.

Επίσκεψη της Συμβούλου στο Ελατοχώρι Πιερίας του Δήμου Κατερίνης όπου ενημερώθηκε για:

Την καλλιέργεια, επεξεργασία, τυποποίηση και στρεμματική απόδοση του τσαγιού καθώς και άλλων αρωματικών & φαρμακευτικών φυτών στο Βιολογικό αγρόκτημα Τσάι Ολύμπου – Κτήμα Αλθαία από τον κο Κώστα Κιοσσέ και την κα Αναστασία Μποστανίτη.


Πέραν των καλλιεργειών, η κα Aicha Sinaceur ξεναγήθηκε στις ομορφιές του Νομού μας σε βουνό και θάλασσα αλλά και σε αρχαιολογικούς χώρους, απόλαυσε τα τοπικά εδέσματα έτσι ώστε να γίνει κοινωνός της Πιερίας στην πατρίδα της το Μαρόκο, με το οποίο μας ενώνει η Μεσόγειος θάλασσα και ό,τι συνεπάγεται από αυτό!!!

Βασίλης Δημούσης
v.dimousis@gmail.com

Πηγή: 100Plus