Ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς στο 100Plus

Ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς στο pieriaPlus
Κώστας Βουτσάς και Ασπασία Πάστρα

Ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς στο 100Plus

Ο ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Κώστας Βουτσάς, μιλάει στην Ασπασία Πάστρα από τον ιστότοπο 100Plus (www.100plus.gr).

  • Πως ήταν να είσαι ηθοποιός τις δεκαετίες του ’50, ’60 και ’70;

Ότι καλύτερο! Ήμασταν μόνοι μας, Έλληνες, σκέτοι Έλληνες, ζωντάνια, ομορφιά, ωραία χρόνια, ωραίοι συγγραφείς, ωραίοι ηθοποιοί, ωραίοι σκηνοθέτες, ωραίο κοινό. Πάντα πολύ ωραίο.

  • Αν μπορούσατε να γυρίζατε το χρόνο πίσω θα αλλάζατε κάτι;

Δεν γυρίζω το χρόνο πίσω. Περνάω πολύ ωραία κι είμαι ευτυχισμένος που είμαι εγώ αυτός και δουλεύω και εργάζομαι, έχω δουλειές πολλές και τρέχω τρέχω τρέχω. Αυτό είναι. Δε θα γύριζα πίσω ποτέ.

  • Ζηλέψατε ποτέ ρόλο;

Πολλούς ρόλους ζήλεψα, φυσικά! Δεν  μπορούσα να τους παίξω όλους τους ρόλους. Ζήλεψα πολλούς ρόλους αλλά φυσικά έκανα αυτούς που ήθελα, αυτούς που ήρθανε μπροστά μου.

  • Λέτε συχνά σε συνεντεύξεις πως στο επάγγελμα δεν πας εσύ, αυτό σε τραβάει; Πόσους μπορεί να τραβήξει αυτό το επάγγελμα σε σύγκριση με την «παραγωγή» των δραματικών σχολών;

Το επάγγελμα τραβάει πολλούς, αυτούς που αξίζουνε. Οι άλλοι πάλι, οι οποίοι δεν τους τραβάει το επάγγελμα, δεν πετυχαίνουνε. Αλλά αυτούς που θέλει το επάγγελμα, είτε είσαι γιατρός, είτε πας για δικηγόρος, είτε πας  ως ηθοποιός σε τραβάει το επάγγελμα γιατί βλέπει ότι είσαι πολύ καλός και κάνεις για το θέατρο. Αυτοί πετυχαίνουνε. Οι άλλοι που έρχονται μόνοι τους δεν πετυχαίνουνε.

  • Τι χούγια έχει ο Κώστας Βουτσάς;

Μου αρέσει  πολύ η γυναίκα, μου αρέσει το θέατρο. Μου αρέσει το θέατρο, μου αρέσει κι η γυναίκα.  Μου αρέσουν και τα δύο πολύ μαζί. Αυτά είναι τα χούγια μου, αν τα πούμε χούγια. Οι αγάπες μου αυτές είναι: θέατρο και γυναίκες, γυναίκες και θέατρο.

  • Θα μας πείτε τα μελλοντικά σας σχέδια ;

Δουλειά, πολλή δουλειά. Να δουλεύω, να ανεβάζω έργα, να παίζω ρόλους, να κυκλοφορώ, να πάω περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, στο εξωτερικό. Αυτό είναι το μέλλον μου και θα το πραγματοποιήσω, με πολλά έργα και πολλή δουλειά και πολλή αγάπη, με τη γυναίκα μου Αλίκη Κατσαβού που θα παίζουμε μαζί έργα και θα κάνουμε περιοδεία, θα γυρίσουμε όλο τον κόσμο…

  • Να κλείσουμε με μια ευχή σας…

Υγεία! Ευχή να έχει όλος ο κόσμος υγεία. Τώρα θα μου πεις τι θα κάνουν οι γιατροί. Ε, θα χει κι αρρώστους να χρησιμοποιήσουν για να κονομήσουνε. ΥΓΕΙΑ, πάνω απ’όλα υγεία!

Πηγή: 100Plus